Sorry, your browser does not support inline SVG.

Storefront HEMA + 8 appartementen

Deelnemers / Deelnemers Editie II
HEMA Gorredijk
Gorredijk
Lautenbag Architectuur
12/22/2016

Voor de Hema in Gorredijk maakten we een ontwerp voor de vervanging van de voorste 13 meter van het bestaande pand. De herindeling van het warenhuis met de bouw van acht appartementen was een mooie kans om een gebouw met uitstraling te ontwikkelen dat in de schaal van het aanliggende plein past. De locatie vroeg om een eenvoudige en duidelijke opzet in een wat rommelige omgeving.

De plint, het middendeel en de bescheiden beëindiging van de dakrand zorgen voor helderheid in opbouw. Het eenvoudige materiaalgebruik en de ronde hoeken zorgen voor subtiele overgangen in de gevel. De overgang naar de omgeving en de naastgelegen steeg verbetert door de rondingen ook sterk. Het gebruik van grijs, zwart en wit geven een stijlvolle uitstraling aan het gebouw. Door het gebruik van contrasterende texturen en materialen blijft de gevel echter wel spannend: deze heeft zowel eenvoud als diepte.

De rondingen in de hoeken zorgen ervoor dat voor- en de zijgevel in elkaar overvloeien. Dit geeft nog meer eenheid aan het ontwerp. De uitvoering van de overgangen van materialen en de rondingen hebben veel aandacht gekregen, tekenend voor ons werk.

Ook de appartementen hebben veel aandacht gekregen. Ze lopen geheel van voor naar achter, zodat de bewoners én licht van de achterzijde binnenkrijgen én uitzicht hebben op het plein aan de voorzijde. De gevel is ook hier sober, maar doeltreffend. De zwarte beplating en de galerijen en trappen van gegalvaniseerd staal zijn stijlvol en dragen bij aan de hoge kwaliteit van dit pand.

Close search