Sorry, your browser does not support inline SVG.

De jury

Uit de inzendingen worden een shortlijst genomineerden en een groep van 3 finalisten geselecteerd door een deskundige jury voor deelname aan het Next Step Programma. Een van de drie finalisten wint de Next Step Award.

Download reglement

De juryleden

Do-Janne-Vermeulen-Team-V-Architectuur-next-step-program


Do Janne Vermeulen
Team V Architectuur, voorzitter

Do Janne studeerde aan de Bartlett School of Architecture (University College London). Ze werkte tijdens haar studie bij UNStudio en ANA architecten en studeerde af in 2002. Ze startte haar carrière bij Rick Mather Architects in Londen, waar zij werkte aan het ontwerp voor het Virginia Museum of Fine Art in Richmond, USA.

Bij Team V Architectuur heeft zij als architect/ directeur samen met Jeroen van Schooten de creatieve leiding. Do Janne is onder meer verantwoordelijk voorvoor de houten hybride woontoren HAUT in Amsterdam, de renovatie van het Hoofdgebouw Atlas van Technische Universiteit Eindhoven, congreshotel en woontoren Y-Towers op Overhoeks in Amsterdam en studentencomplex Op Dreef in Utrecht.

Naast haar werkzaamheden als architect heeft Do Janne les aan de Bartlett School of Architecture in Londen gegeven en heeft zij voor diverse architectuurprijzen gejureerd, waaronder voor de Betonprijs en voor de lokale jury van de RIBA International Prize. Eveneens is Do Janne voorzitter van BNA Next Step Program voor talentvolle jonge architecten.

 

Civic-ingrid-van-der-heijden

Ingrid van der Heijden
CIVIC architects, winnaar editie II

Ingrid van der Heijden MSc. (1968) is mede-eigenaar van CIVIC en mede-oprichter van The Cloud Collective.

Na een managementopleiding en carrière in de marketingcommunicatie (Transavia airlines, SNS bank) volgde zij haar hart. Zij studeerde af als architect bij de sectie Architecture, History and Theory aan de Technische Universiteit Eindhoven en volgde aansluitend een opleiding tot klassiek meubelmaker. Haar fascinatie voor architectuur die iets zegt over de plek en de mensen die deze gebruiken, verbindt Ingrid aan innovatief materiaalgebruik. Binnen CIVIC was zij onder andere verantwoordelijk voor de algeninstallatie in Genève, de interactieve Willem II Passage en de LocHal in Tilburg.

Hedwig Heinsman - DUS - The Jury

Hedwig Heinsman
DUS Architects

Hedwig Heinsman (1980, Nederland) richtte in 2004 DUS architects op samen met Hans Vermeulen en Martine de Wit. Ze studeerde Cum Laude af aan de TU Delft en studeerde ook een jaar aan de Aalto Universiteit in Helsinki.

Het werk van DUS focust op uniek design, technologische innovatie en communties. Recente projecten zijn o.a. het herbestemmen van alle non-Schengen pieren op Schiphol, een interactieve lichtinstallatie voor de Kapelbrücke in Luzern, en een 3D geprinte ‘Urban Cabin’. DUS verkreeg internationale faam met het 3D Print Canal House project, dat de mogelijkheden van 3D printen voor nieuwe wooninnovaties onderzoekt, en o.a. de SEA Global Sustainability award won, naast Barack Obama. DUS won meerdere internationale prijzen, zoals ook de Amsterdamprijs voor de Kunst, de grootste hoofdstedelijke cultuurprijs.

Het 3D print onderzoek van DUS zet Hedwig nu voort als creative director van construction-tech bedrijf Aectual, dat met software en XL 3D print robotica wereldwijd op maat gemaakte bouwproducten zoals vloeren, wanden en trappen print op industriële schaal. Daarmee is Hedwig ook een veelgevraagd internationaal spreker over de toekomst van architectuur.

Anne-van-der-Zwaag-Linkedin3780

Anne van der Zwaag
OBJECT Rotterdam

Anne van der Zwaag is cultureel ondernemer en als curator, publicist en consultant werkzaam in het creatieve en commerciële veld. Ze is directeur en eigenaar van designbeurs OBJECT en kunstplatform BIG ART. Anne stelde grote tentoonstellingen samen als Pastoe (Kunsthal), WIT (Nederlands Fotomuseum) en BAL! (Paleis Soestdijk) en schrijft boeken over design, kunst, mode, architectuur en kleur. Ze adviseert bedrijven en neemt zitting in verschillende besturen en jury’s. Als gastdocent is ze verbonden aan de Design Academy, HKU en Academie voor Bouwkunst.

Anne van der Zwaag is a cultural entrepreneur who works as a curator, writer and consultant in the creative as well as the commercial industries. She is the director and owner of designfair OBJECT Rotterdam and the Amsterdam based platform BIG ART. Anne curated large interdisciplinary exhibitions such as BAL! (Paleis Soestdijk), WIT (Nederlands Fotomuseum), PASTOE (Kunsthal) and wrote several publications about design, art, fashion, architecture and colour. She is active in many boards, jury’s and advise committees and is a guest tutor at art and design schools in the Netherlands and abroad.

Projectleider

Close search