Sorry, your browser does not support inline SVG.

Next Step Program

Next Step program is een initiatief van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en projectontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij?

Het programma biedt deelnemers – die hebben ingezonden met een recent gerealiseerd project – deelname aan discussies (bij onder meer TU Delft en HNI), masterclasses (onder meer online marketing), BtoB-events en matchmaking met toonaangevende partijen in de bouw. Inzet is dat ze zo een professionaliseringsslag kunnen maken die hun bureau een stap verder brengt.

Programma in 3 rondes

Gedurende het programma kiest een vakjury 9 genomineerden die verder mogen met het exclusieve programmadeel en meedingen naar de Next Step Award: 10.000 euro een een bouwopdracht van Synchroon. Uit deze genomineerde Next Step Ahead Group kiest de jury – na bureaubezoeken – 3 Next Step Finalists. De Next Steppers die doorgaan naar rondes 2 en 3 krijgen (uiteraard) ook steeds meer media-exposure. De jury kijkt niet alleen naar architectonisch talent maar ook naar onderscheidend ondernemerschap.

Extra ondersteuning

Aanvullend biedt de BNA de genomineerden een jaar lang alle ondersteuning, services en voordelen die normaliter exclusief voor leden zijn. Zoals onder meer ledenservice, kortingen op cursussen (zoals de business bootcamp van de BNA Academie) en een juridisch spreekuur.

Fred Schoorl - The Program - Next Step Program

”We willen graag jong ontwerptalent ontmoeten en zijn benieuwd naar hun vernieuwende ideeën.”

– Fred Schoorl, directeur BNA

Tobias Verhoeven - The Program - Next Step Program

“Wij willen betekenis geven aan de kracht van architectuur en hiermee Nederland een stukje mooier maken. Daarom vinden wij het belangrijk om jong talent te stimuleren met het Next Step Program”

– Tobias Verhoeven, directeur SYNCHROON

Close search