The Next Step Program

The Next Step Program

The Next Step Program is een initiatief van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en projectontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij?

Het programma biedt deelnemers – die hebben ingezonden met een recent gerealiseerd project – deelname aan masterclasses (onder meer ondernemerschap en opdrachtgeverschap), matchmaking met toonaangevende partijen in de branche en een unieke meestergezel constructie. Deelname aan het programma betekent dat bureaus zo een professionaliseringsslag kunnen maken hen een stap verder brengt.

Programma in 3 rondes

Gedurende het programma kiest een vakjury 9 genomineerden die verder mogen met het exclusieve programmadeel en meedingen naar de Next Step Award: 10.000 euro en mogelijk een opdracht van Synchroon. Uit deze genomineerde Next Step Ahead Group kiest de jury, 3 Next Step finalisten. De Next Steppers die doorgaan naar rondes 2 en 3 krijgen (uiteraard) ook steeds meer media-exposure. De jury kijkt niet alleen naar architectonisch talent maar ook naar onderscheidend ondernemerschap.

Extra ondersteuning

Aanvullend biedt de BNA de genomineerden een jaar lang alle ondersteuning, services en voordelen die normaliter exclusief voor leden zijn. Zoals onder meer ledenservice, kortingen op cursussen (zoals Grip op Ondernemerschap van de BNA Academie) en juridische ondersteuning.

Tobias Verhoeven - The Program - Next Step Program

“Wij willen betekenis geven aan de kracht van architectuur en hiermee Nederland een stukje mooier maken. Daarom vinden wij het belangrijk om jong talent te stimuleren met het Next Step Program”

– Tobias Verhoeven, directeur SYNCHROON

Fred Schoorl - The Program - Next Step Program

”We willen graag jong ontwerptalent ontmoeten en zijn benieuwd naar hun vernieuwende ideeën.”

– Fred Schoorl, directeur BNA