Sorry, your browser does not support inline SVG.

Huis & Tuin

Deelnemers / Deelnemers Editie III
Fam. Wiersma
Meerkerk
B2A
01/07/2018

Voor de uitbreiding van een statige eengezinswoning in Meerkerk hebben we eerst de bestaande ruimtes van het huis geëvalueerd. Op het dijkniveau zitten de belangrijkste woonruimtes aan een lommerrijke zuidwestelijke tuin. Het concept voor de nieuwe tuinkamer komt voort uit het idee om een serie van geschakelde ruimtes te arrangeren. Deze reeks ruimtes breidt zich uit van de begane grond op het dijkniveau tot de tuin een verdieping lager.

De hoofdruimten van het huis zijn klassiek georganiseerd; deze bestaan uit een entreehal, keuken en een ruime woonkamer. De uitbreiding is zowel binnenruimte als buitenruimte met een aangrenzende terrasruimte voor een optimaal verlengd gebruik van de seizoenen.

De constructie bestaat uit een tafelconstructie die de tuinkamer, het terras en het eigen gewicht dragen. De krachten worden via een boogconstructie naar de fundering geleidt. De boogconstructie zorgt voor zowel een duidelijke verbinding tussen de tuin en de ruimte onder de uitbouw als wel een goede toegang tot de kelderverdieping.

Buiten is een duidelijk contrast zichtbaar in de materialisatie van de tafelconstructie en het volume van de uitbreiding. De 3,5 m1 stalen schuifdeur zorgt voor een maximale opening tussen de tuinkamer en het terras.

Close search