Sorry, your browser does not support inline SVG.

Dennenkamp

Deelnemers / Deelnemers Editie I
Vivare
Munninghofflaan 6861 GN Oosterbeek
maak architectuur
10/11/2016

Voor de 14 appartementen is een vrij krappe locatie achter het gemeentehuis te Oosterbeek beschikbaar. De gewenste omvang van het programma en de bijbehorende woningtypologie, heeft ertoe geleid dat er voor een opbouw in twee massa’s is gekozen. Dit opdelen in twee massa’s bood de mogelijkheid om met deze massa’s enerzijds aan te sluiten op de naastgelegen woonwijk, waarin woningen van twee lagen met kap gebouwd zijn. Aan de andere zijde, waar de entree van het gebouw is gesitueerd, is meer ruimte en massa om op aan te sluiten. Het gebouw is daar drie lagen hoog. De opdeling in twee massa’s levert tevens een transparantie in het gebouw op, waardoor park ‘de Dennenkamp’ als het ware dwars door het gebouw doorloopt. Door de massa’s ten opzichte van elkaar te verschuiven zijn er zoveel mogelijk woningen gericht op het naastgelegen park.
De ontsluiting van het gebouw is als een rits vormgegeven: door toepassing van betonbanden in de gevel, die op diverse niveau’s overgaan in luifels en galerijen/balkons, grijpen beide gebouwdelen in elkaar. De tussengelegen gevel is geënt op de architectuur van de naastgelegen woonwijk: met eenvoudige middelen, zoals een diepe negges en het toepassen van een bijzondere steen in formaat en kleur, zijn deze gevels opgebouwd. De hoofdentree is benadrukt door het aanbrengen van een grafisch spel van horizontale en vertikale lijnen in de puien en het metselwerk.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Close search