Sorry, your browser does not support inline SVG.

Joolz

Deelnemers / Deelnemers Editie I
Joolz BV
Distelweg 89 1031 HD Amsterdam
Space Encounters
05/01/2016

In juni 2015 won Space Encounters de pitch om het nieuwe hoofkantoor van Joolz te ontwerpen in een voormalige machinefabriek in een opkomende buurt in Amsterdam Noord. De fabrikant en ontwerper van ergonomische kinderwagens valt op door een sterke ideologische agenda op het gebied van verantwoord ondernemen. Sleutelwoord van het nieuwe ontwerp is daarom positive design, hun kernwaarde. Het nieuwe Joolz hoofdkantoor is gevestigd in een bestaand industrieel pand van 1600m2 dat bestaat uit een grote lichte fabriekshal met daarnaast een generiek kantoorpand. Het is overduidelijk waar de kwaliteit en het karakter zich bevinden, maar helaas werd de hal in de originele situatie afgesloten van de straat. Om deze disbalans op te heffen zijn alle wanden op de begane grond verwijderd, waardoor er één grote ruimte ontstaat en de hal zichtbaar wordt voor voorbijgangers. Om resterende associaties met middelmatigheid te elimineren zijn er vervolgens grote openingen in de gevel gemaakt en zijn er gekantelde ramen geplaatst om de transparantie op de begane grond verder te verhogen.
Maar de belangrijkste ingreep zijn drie overdadige tuinen, gevuld met bomen, planten, vogels en vissen. De tuinen zijn een extrusie van drie van zes bestaande daklichten en echoën daarmee de schaal en logica van dat wat er al was. De tuinen zijn een prettige achtergrond voor de dagelijkse kantoorroutine en dragen daarmee de ideologie van Joolz uit: positive design. Daarnaast verbeteren ze ook het binnenklimaat en voorzien ze de werknemers van Joolz van de mogelijkheid om eens een wat meer exotische werkplek uit te kiezen.

dsc_6293-1_edit-small dsc0576_edit-small-size

Close search