The Next Step Program

Synchroon & BNA starten vierde editie Next Step Program

Blog

Ondernemend architectentalent gezocht 

Voor de vierde keer organiseren de architectenbranchevereniging BNA en projectontwikkelaar Synchroon het Next Step Program. Het programma, dat tot november duurt en de Sustainable Development Goals centraal stelt, helpt jonge architectenbureaus bij de volgende stap in hun carrière. Zij kunnen zich nu op Nextstepprogram.nl aanmelden. 

Next Step Program (sinds 2017) is een programma voor opkomend ontwerptalent in de architectuurbranche. Met het programma willen de BNA en Synchroon jonge architectenbureaus die excelleren in zowel creatief ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen.

Nieuw: meester-gezel-traject

De deelnemers kunnen meedoen aan masterclasses over ondernemerschap en duurzaamheid, gaan aan de slag met een ontwikkelvraagstuk en finalisten krijgen een meester-gezel-traject aangeboden. De organisatie roept geïnteresseerde bureaus op hun beste project – creatief en zakelijk gezien – in te zenden vóór 14 maart 2022. Bij deze unieke editie zijn maar 20 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Deelname is mogelijk voor jonge architecten (tot en met 40 jaar) met een eigen bureau die al een project hebben gerealiseerd (niet ouder dan 2 jaar).

Centrale rol voor Sustainable Development Goals 

Het programma kent drie rondes. Een vakjury kiest gedurende het programma 10 genomineerden – de Next Step Ahead Group – die verder kunnen met het exclusieve programmadeel. Na onder meer masterclasses en een uitgewerkte casus kiest de jury drie finalisten. Die worden in contact gebracht met ervaren BNA-architecten in een unieke meester-gezelconstructie en maken kans op de Next Step Award.

Centraal in het programma staat het ontwikkelen van het creatief ondernemerschap dat op vernieuwende wijze in zowel ontwerp als werkwijze bijdraagt aan het sneller bereiken van de voor architectuur relevante drie Sustainable Development Goals (SDG’s): #3: Good Health and Well-being, #11: Sustainable Cities & Communities, #13: Climate Action.

Next Step Award: 10K en een opdracht

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de BNA Architectendag op 3 november 2022. De Next Step Award bestaat uit 10.000 euro en mogelijk een opdracht van Synchroon. Winnaars van de drie voorgaande edities waren Space Encounters, Civic Architects en Atelier van Berlo.

De vakjury