The Next Step Program

Atelier Van Berlo wint Next Step Award 2019

Blog

Tijdens de BNA Architectendag op 14 november in de LiK in Utrecht werd de winnaar bekend gemaakt van de derde editie van het Next Step Program, een initiatief van BNA en Synchroon. De vakjury onder leiding van voorzitter Do Janne Vermeulen van Team V architectuur wees Atelier van Berlo uit Rotterdam aan als winnaar van de Next Step Award 2019: 10.000 euro en een mogelijke opdracht van Synchroon.

Atelier Van Berlo presenteerde tijdens het doorlopen van het Next Step Program 2019 voor jong talent in de architectuur, het meest overtuigend een heldere visie. Zij schreef zich in voor het programma met het ‘Innovation Powerhouse’ in Eindhoven, een opdracht die zij met Eugelink Architectuur & De Bever Architecten voor GeVa Vastgoed in 2018 uitvoerde. Zij wist als jong bureau de juiste partners te betrekken en een overtuigend ontwerp te realiseren.

Van Berlo is gevestigd in Rotterdam en ook buiten Nederland actief. Met als doel ‘plaatsen te creëren die mensen bewegen’ toont zij zich zowel nuchter als ondernemend en schuwt ze ook grote projecten niet. Meerdere van haar projecten zijn recent in de prijzen gevallen.

Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen: “De jury was direct overtuigd van Van Berlo’s ondernemende houding. Van Berlo overtuigde met haar aanpak voor nieuwe, stoere plannen in binnen- en buitenland, waarbij ze durf toont en tegelijkertijd strategisch en realistisch is in haar aanpak.”

Eerdere winnaars van het Next Step Program waren Space Encounters (2017) en Civic Architects (2018). De jury bestond naast voorzitter Do Janne Vermeulen uit Hedwig Heinsman van DUS architecten, Nanne de Ru van Powerhouse Company, Anne van der Zwaag van Object Rotterdam en Ingrid van der Heijden namens Civic Architects (winnaar 2e editie Next Step Program).
Meer informatie over Van Berlo: www.ateliervanberlo.com.