The Next Step Program

Alle inzendingen zijn binnen

Blog

Door een technische storing was het niet voor iedereen mogelijk om de projecten op de oorspronkelijke deadline (1 maart) in te zenden. Daarom werd besloten om de nieuwe deadline op 17 maart te stellen. Met alle late inzendingen bleek dit een uitstekende keuze. Het laatste weekend kwamen er nog zeven inzendingen binnen, wat het totaalaantal inzendingen tot 42 bracht.

Nu alle inzendingen binnen zijn, kan het Next Step Program echt van start gaan!

Meer dan een award

Het programma van het Next Step Program, ook wel ‘The Steps’ genoemd, bestaat uit zes leerzame stappen die de deelnemers ondersteunen om hun next step te zetten. Het eerste onderdeel vindt plaats in april op de TU Delft, en is toegankelijk voor alle deelnemers.  Tijdens deze eerste stap zullen de deelnemers met jonge talenten gaan discussiëren over urgente thema’s in de architectuur. Philippe Rol van Atelier to the Bone (deelnemer editie II) zei hier het volgende over: ‘’Een uur praten over circulariteit is natuurlijk kort, maar de belangrijkste conclusie voor mezelf is dat onze holistische kijk nog steeds een goed startpunt is. We kunnen niet anders dan zo goed als wij weten hoe alles werkt de verantwoordelijkheid nemen voor het grotere geheel.’’

Wil je meer weten deze en de volgende steps? Bekijk dan hier het hele programma.

Vakjury 2019

Om te bepalen wie er kans maakt op de felbegeerde Next Step Award, worden alle inzendingen beoordeeld door de vakjury. Deze editie zal de vakjury bestaan uit: Do Janne Vermeulen (voorzitter), Ingrid van der Heijden, Hedwig Heinsman, Nanne de Ru, Anne van der Zwaag, Tobias Verhoeven en Fred Schrol. Hier vind je meer over de indrukwekkende achtergrond van de juryleden.

Uit alle next step deelnemers wordt allereerst een groep ‘emerging talents’ gekozen door de jury. Zij vormen samen The Next Step Ahead Group. Deze groep talenten neemt verder deel aan het programma. In de volgende fase kiest de jury drie finalisten. Zij krijgen ondersteuning, services en voordelen die normaliter exclusief voor leden van de BNA bestemd zijn. Ook maken zij natuurlijk kans op de Next Step Award. Een geldprijs van €10.000 én een bouwopdracht van SYNCHROON.

Benieuwd  naar de deelnemers en inzendingen? Bekijk de 42 deelnemers van editie III en hun inzending hier.