The Next Step Program

Work Home Play Home

Deelnemers / Deelnemers Editie II
Particulier
Rotterdam
LAGADO architects
09/15/2017

Woning voor kinderen en volwassenen

Work Home Play Home is ons eigen woon-werkhuis: een kleurrijk en speels interieur dat is ontworpen voor het dagelijks leven van volwassenen en kinderen. Voorop in het ontwerpproces stond dat het huis alle mogelijke vormen van gebruik aan moet kunnen, tegelijkertijd. Zonder in alle multifunctionaliteit aan karakter in te boeten. Daarnaast wilden we een vrolijk huis maken met een eigen gezicht. Het feit dat er kleine opgroeiende kinderen in wonen hebben we omarmd in het ontwerp. Dus geen minimalistische trappen zonder balustrades, maar een spannend blauw trappenhuis dat met diverse driehoekige ramen verrassende ruimtelijke doorkijkjes en lichteffecten in het interieur biedt.

Woning voor spelen, wonen en werken

De woning van 3 lagen heeft per verdieping een andere functie. Wonen op de begane grond aan de tuin, slapen op de meer gesloten eerste verdieping en werken en logeren op de als open loft ingedeelde tweede verdieping. Een aantal strategisch geplaatste schuifdeuren zorgt voor ruimtelijkheid en privacy wanneer nodig. Zo is de route naar de werkkamer door een schuifdeur op de overloop op de eerste verdieping af te zonderen van de rest van het huis, waardoor wonen en werken naast elkaar kunnen plaatsvinden zonder overlast van elkaar te hebben.

Woning in full colour

Door gebruik te maken van karakteristieke materialen en uitgesproken kleuren en texturen ontstaat er een frisse, stimulerende omgeving met een eigen karakter, per verdieping verschillend. Blank essenhout, gecarameliseerde bamboe, gekleurd Valchromat, blauw met oranje terrazzo, wit graniet en diverse gekleurde tegels zorgen voor contrastrijke ontmoetingen en definiëren ruimtes in het grotere geheel. Onafgewerkt beton, eikenhout en de non-kleur grijs hebben we uit ons palet verbannen, zwart is alleen toegepast in de deurgrepen.

LAGADO architects

Wij zijn een serieus buro voor speelse architectuur. We maken leefomgevingen die sociale interactie bevorderen en uitnodigen tot divers gebruik. LAGADO architects maakt projecten die bijdragen aan de stedelijke leefomgeving, zoals winkels, restaurants, woningen en interieurs. Ook hebben we straatmeubilair, publieke toiletten, een schoolplein en skatebare objecten en parken gerealiseerd. In al die projecten staat het gebruik door diverse doelgroepen centraal, waar wij ontwerpaanleidingen in zoeken. Die worden vertaald in objecten met een heldere geometrie en uitgesproken karakter. Zo ook ons eigen huis in hartje Rotterdam.