The Next Step Program

Superlofts Houthaven

Deelnemers / Deelnemers Editie I
CPO Houthaven Kavel 4
Haparandaweg 1013BD Amsterdam
Marc Koehler Architects ondersteund door De Hoofden

Stel je voor: een loftappartement dat je volledig naar je eigen hand zet. Plus de voordelen van collectieve ruimten en voorzieningen, die je samen met je buren bepaalt. Dit kun je nu combineren in een innovatief concept. Superlofts gelooft in de kracht van het collectief en neemt bouwgroepen aan de hand. Interessant voor woningzoekenden die wel een stempel op hun woning willen drukken, maar betaalbaarheid ook belangrijk vinden. En interessant voor professionele partijen, want Superlofts zijn de smaakmakers in bestaande of nieuwe wijken.


Superlofts Houthaven kavel 4 is een collectieve woongebouw met lofts van zes meter hoog. Als bewoner bepaal je zelf je eigen indeling, grootte en ontwerp. De kosten voor de afbouw van de loft heb je in eigen hand. Betaalbaar kan door het zelf te doen maar je kunt ook kiezen voor een architect. Bovendien kan je loft door de jaren heen met je mee groeien. Extra kamer nodig? Of juist zin in meer open ruimte als je gezinssamenstelling verandert? Dat kan. Een Superloft kan een microloft zijn maar ook een penthouse. Wie wil kan samen met de buren invloed uitoefenen op collectieve delen van het gebouw en ook op het concept. Actief participeren in de coöperatieve ontwikkeling van een bouwgroep kan, maar instappen in een groep enkel als koper kan ook. Superlofts zijn op maat aanpasbaar voor specifieke bouwgroepen. Bijvoorbeeld stadse gezinnen met kinderen, zzp-ers met kantoor aan huis maar ook senioren die kleiner willen wonen.

De industriële architectuur biedt maximale flexibiliteit. Denk aan een gezamenlijke daktuin, oplaadpalen of extra zonnepanelen. Superlofts past hiermee naadloos in de maatschappelijke ontwikkeling om meer te delen.

Het innovatieve en energiezuinige bouwconcept is goed uitgedacht en aangescherpt met de ervaring van eerdere projecten. Het enthousiasme van de eerste bouwcollectieven en de bijzondere resultaten inspireren telkens weer nieuwe bewoners. Superlofts is dan ook een community platform: elke ontwerpoplossing die bewoners en bouwgroepen bedenken, komt in een digitale ontwerpbibliotheek. Op termijn kunnen nieuwe bewoners deze interieurelementen delen, uitwisselen, aankopen en laten maken.

img_2934 20160720-sl-hh-5858