Sorry, your browser does not support inline SVG.

Public Space

Deelnemers / Deelnemers Editie III
Public Space BV
Amsterdam
HOP Architecten
01/08/2018

In december 2017 was HOP gevraagd om een ontwerp te maken van een interieur voor de gemeenschap genaamd “Public”. Public kreeg een mooie lege ruimte op de begane grond tot zijn beschikking in het BeMine gebouw (vlak achter de Adam toren in Amsterdam). De ruimte had nog alles nodig: een vloer, plafond, elektra, waterleidingen, toiletten, binnenwanden, etc. HOP heeft alles ontworpen tot op het laatste detail, inclusief de verlichting.

Public’s visie sloot vrijwel naadloos aan op dat van HOP. Daarom is Public Space een perfect voorbeeld en visitekaartje voor ons om te laten zien wat wij kunnen en waar wij voor staan. Met HOP wilden wij namelijk zo veel mogelijk de grenzen opzoeken tussen architectuur en interieur, omdat wij geloven meer diepgang te kunnen bieden en menselijke maat in architectuur en interieurs door middel van onze ervaring en expertise in ontwerpen op veel verschillende schaalniveaus.

Met Public konden wij met onze visie van een architect een interieur ontwerp maken dat op veel verschillende niveaus uitgewerkt is en waar geen detail onaangetast is gebleven. Public wilde een nieuw soort ruimte creëren, één die open is voor iedereen en ongehinderd door begrenzingen. Dit in acht nemend creëerden we een open layout: één lange wand waar alle voorzieningen achter zitten en een grote open ruimte aan de voorkant. Vanwege de ruime omvang van deze ruimte konden wij goed spelen met de indeling van het interieur. De plaatsing van de bar was hierbij het belangrijkst (en ook het meeste aandacht aan besteedt), omdat deze de ontvangst vormt voor de toekomstige gasten. Op de afbeeldingen is dan ook te zien dat deze het centrale punt in de ruimte vormt.

De algehele sfeer moest strak, modern, enigszins futuristisch en vooral minimalistisch zijn. Met deze uitgangspunten hebben wij een interieur ontwikkeld en materialen bij elkaar gezocht welke minimalistisch ogen doch een ruwe levendigheid creëren in de ruimte. De bar is opgebouwd uit cementgebonden panelen (in eerste instantie bedoeld voor buitengevels), de vloeren zijn met de hand gepleisterd, het plafond heeft een grove akoestische spray en de wanden zijn grof gestuct. Om contrast aan te gaan met deze minimalistische aanpak en om de ruimte op te kunnen splitsen hebben we “vintage eilanden” toegevoegd, met puur vintage meubilair en eclectische op maat gemaakte tapijten. Deze eilanden brengen menselijke maat en een intieme sfeer met zich mee en bieden de mogelijkheid om op veel verschillende plekken te kunnen loungen of werken.

Close search