The Next Step Program

Huis Daasdonklaan

Deelnemers / Deelnemers Editie I
Familie Vermaas
Daasdonklaan 4706WH Roosendaal
zone zuid architecten
03/01/2016

Zone zuid architecten heeft onlangs een nieuwe woning opgeleverd in één van de buiten wijken van Roosendaal.. De woning van ongeveer 225 sq m is ontworpen als een deconstructie van een traditioneel Nederlands woning silhouet, een aantal woonlagen met een zadelkap.

Uitgangspunt is het thema binnen-buiten. Door verschillende ontwerp strategieën wordt een zo groot mogelijk relatie bereikt tussen de woning en de tuin. Door het situeren van het huis op het verhoogde terras wordt de woonkamer een gedeelte van de buiten ruimte maar ook andersom. De volumes zijn dan verschoven ten opzichte van elkaar en abstraheren het silhouet.

Daarnaast wordt de relatie met buiten versterkt door de glazen spie die het volume in tweeën splitst, hierdoor komt licht en ruimte tot diep in de woning. Maar ook de erkers die letterlijk naar buiten komen dragen bij aan het optimaal laten binnendringen van de omgeving.

In de woning bevinden zich naast de woonkamer en keuken, 4 slaapkamers, 2 badkamers een spelletjeskamer, 2 bergingen een deels overdekt zonneterras en natuurlijk het zwembad. Al deze ruimten worden met elkaar verbonden door een krachtig lijnenspel in materialen van hout, beton, stucwerk en glas.

Zone zuid architecten ontwierp de woning maar ook het bijpassende meubilair is van de hand van de architect. Zo is de keuken bijvoorbeeld extra smal welke uit komt op de erker in het voorste volume. Het keukenblok is uitgevoerd in een combinatie van hout staal en beton en zweeft boven de vloer, net zoals de woning boven het maaiveld zweeft.

zonezuid-daasdonklaan-5 zonezuid-daasdonklaan-01