Sorry, your browser does not support inline SVG.

Hostel Dutchies

Deelnemers / Deelnemers Editie II
Dutchies Hostel
Amsterdam
Studio FLORIS

Hostel Dutchies is gevestigd op de begane grond in het voormalige Elseviergebouw aan de A10. Het maakt onderdeel uit van de herbestemming van het Elseviergebouw, waar op de bovengelegen verdiepingen studentenwoningen voor DuWo zijn gevestigd.

In de ex-kantoorruimte zijn 18 kamers gerealiseerd die allen een geheel eigen thema hebben. Naast de dubbel hoge centrale ontvangstruimte bevinden zich aan beide zijden twee doorlopende ”binnenstraten”, die de kernen van het hostel zijn. Deze straten liggen in een carrévorm subtiel geweven rondom de bestaande gebouwstructuur, alle ‘natte ruimtes’ en de overige functies van het hostel, waar alle slaapruimtes weer op aansluiten.
Direct naast de centrale ontvangstruimte zijn de gezamenlijke woonkamer en een volledige keuken bevestigd. De transparante doorkijk naar de entreehal en stijgkernen van de studentenwoningen zorgt voor een optische vergroting van het hostel en een interactie met het ‘Amsterdamse leven’ voor de bezoeker.

Om te voorkomen dat de binnenstraten overkomen als smalle donkere gangen, verspringen deze regelmatig, zodat hier een nis ontstaat om even rustig een boek te lezen, drankje te pakken, of gewoon als ontmoetingsplek. De kamers zijn ruim opgezet binnen het raster van de bestaande gebouwstructuur en is hierdoor in alle kamers nog een eigen zitplek gecreëerd. In combinatie met een verscheidenheid aan kamers is, de anders zo gedateerde kantoorruimte getransformeerd tot, een lichte, plezierige en eigentijdse verblijfsruimte die openstaat voor dialoog met de (kort) verblijvende gebruikers.

Close search