Sorry, your browser does not support inline SVG.

The Doubled House

Deelnemers / Deelnemers Editie II
Particulier
Heiloo
HOOPE+PLEVIER Architecten
2017

Doubled House from Hoope+Plevier Architects on Vimeo.

Deze charmante woning uit 1953 in de Delftse School uitgevoerd hebben wij ingrijpend verbouwd en uitgebreid. Volgens deze stroming ligt schoonheid in de eenvoud en is een goede harmonie tussen massa, ruimte en lichtval belangrijk. Deze waarden hebben we op een eigentijdse manier vertaald. Eén uitbreiding bestaande uit twee volumes; een laag volume aan de achterzijde en een hoog volume aan de zijkant van het huis, vormgegeven als een abstracte interpretatie van het bestaande woonhuis. Subtiel contrast tussen de twee volumes ontstaat door een verticaal en horizontaal lijnenspel in het zink. De uitbreiding is uitgevoerd in donker zink dat sterk contrasteert met het witte historische woonhuis, simpel maar spannend. Het resultaat: Een mix van locale historie en eigentijdse architectuur met veel gewonnen ruimte.

 

Close search