Sorry, your browser does not support inline SVG.

Deventer House

Deelnemers / Deelnemers Editie I
Fam. Rodijk-Roos
Mr H.F. de Boerlaan 7511AF Deventer
STUDIO MAKS
01/02/2015

Dit is een woning voor een jong gezin in het oude Havenkwartier in Deventer: de enige plek in het centrum van Deventer waar men nog een eigen woning kan realiseren. De haven heeft zijn oorspronkelijke functie verloren. Veel van de oude havengebouwen worden gerenoveerd en zullen plaats bieden aan culturele en sociale activiteiten. Tussen deze historische gebouwen bouwen jonge stellen aan hun eigen woning in CPO-verband.

De opdrachtgevers hebben vele dromen en wensen, maar het budget en het aantal m2 dat ze kunnen bouwen zijn beperkt. We ontwierpen een huis met een stedelijk uitstraling, dat stoer en stevig is aan de buitenzijde, passend bij het karakter van het gebied, maar open, licht en flexible in het interieur. Het resultaat is een woning waarin de ruimten helderd omlijnd zijn en zijn omgeven door geactiveerde bouwmassa die functies bevat zoals een garderobe, een toilet, een trap, wasruimte, zitplaatsen en bureautjes. Architectuur en meubilair lopen in elkaar over. Openingen in wanden en vloeren verbinden de open ruimten horizontaal en vertikaal en geven de woning een grote mate van ruimtelijkheid. Door de grote ramen wordt de relatie tussen de verschillende interieurs van de woning en de ruimten in de stad versterkt.

We realiseren ons dat dit project een private woning betreft en in die zin de impact op het publieke domein van de stad beperkt is. Desalnietemin hopen we door middel van dit project duidelijk te maken (meer aan het algemeen publiek dan aan de jury van deze prijs) dat zelfs de enkele, met zorg ontworpen, woning, een waardevolle bijdrage kan leveren aan het stedelijk landschap als geheel.

deventer-house_studio-maks_c-van-der-kooy-05 deventer-house_studio-maks_c-van-der-kooy-02

Close search