Sorry, your browser does not support inline SVG.

Nanne de Ru

Powerhouse Company

Nanne de Ru (1976, Nederland) is één van de oprichters van Powerhouse Company. Sinds de opening in 2005 heeft hij de leiding over het kantoor in Rotterdam. Hij is in 2002 afgestudeerd als Master of Excellence in Architectuur aan het Berlage Instituut in Rotterdam en haalde een Bachelor of Architectural Engineering aan de Hogeschool van Amsterdam in 1998.

Vanaf 2013 is Nanne de Ru directeur van The Berlage Centre for Advanced Studies in Architecture and Urban Design. Naast het feit dat de Ru lid is van The Berlage programmaraad, geeft hij tevens les in architectuur en design op de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Bovendien wordt Nanne de Ru regelmatig uitgenodigd als gastdocent op verschillende opleidingen aan de Aarhus University in Denemarken, Technische Universiteit Delft, Design Academy Eindhoven en AHO Oslo School of Architecture and Design in Noorwegen. Zijn werk brengt hem over de hele wereld, van Santiago tot Shenzhen.

Nanne de Ru heeft meerdere prijzen voor zijn werk mogen ontvangen, zoals de RotterdamMaaskantprijs voor jonge Architecten 2011 en de Vitae Bouw Award voor beste Nederlandse Bouwkunde en/of Civiele Techniek afstudeerproject in 1999.

Close search