Sorry, your browser does not support inline SVG.

Hedwig Heinsman

DUS Architects

Hedwig Heinsman (1980, Nederland) richtte in 2004 DUS architects op samen met Hans Vermeulen en Martine de Wit. Ze studeerde Cum Laude af aan de TU Delft en studeerde ook een jaar aan de Aalto Universiteit in Helsinki.

Het werk van DUS focust op uniek design, technologische innovatie en communties. Recente projecten zijn o.a. het herbestemmen van alle non-Schengen pieren op Schiphol, een interactieve lichtinstallatie voor de Kapelbrücke in Luzern, en een 3D geprinte ‘Urban Cabin’. DUS verkreeg internationale faam met het 3D Print Canal House project, dat de mogelijkheden van 3D printen voor nieuwe wooninnovaties onderzoekt, en o.a. de SEA Global Sustainability award won, naast Barack Obama. DUS won meerdere internationale prijzen, zoals ook de Amsterdamprijs voor de Kunst, de grootste hoofdstedelijke cultuurprijs.

Het 3D print onderzoek van DUS zet Hedwig nu voort als creative director van construction-tech bedrijf Aectual, dat met software en XL 3D print robotica wereldwijd op maat gemaakte bouwproducten zoals vloeren, wanden en trappen print op industriële schaal. Daarmee is Hedwig ook een veelgevraagd internationaal spreker over de toekomst van architectuur.

 

 

 

 

Close search