Next Step Program 2017/2018

De tweede editie van het Next Step Program biedt je nóg meer ruimte voor talentontwikkeling. Een grote groep deelnemers krijgt de mogelijkheid om de ‘eigen’ next step te zetten. Zo wordt je als inzender uitgenodigd om je op de TU Delft te presenteren. Voor alle genomineerden is er een netwerkmoment met opdrachtgevers bij Building Holland, en een Master Class bij internet marketeer Yorem. De drie finalisten kunnen zich vervolgens presenteren aan investeerders op de Provada – alvorens één van hen ten slotte de Next Step Award ontvangt tijdens een feestelijke uitreiking op 5 juli.

 

Stap 1 – Aftrap en inschrijving
Op 2 november 2017 werd het Next Step Program gelanceerd tijdens de BNA Architectendag ‘Reset your mind’. Inschrijven voor deelname kan nu door middel van het inzenden van een recent gerealiseerd project via deze website.


Stap 2 – Einde inschrijving
Op 28 februari 2018 eindigt de inschrijfperiode van 4 maanden.

Stap 3 –  Discussie met álle inzenders 
Op 26 maart 2018 vindt in nauwe samenwerking met de TU Delft en studentenvereniging ARGUS een discussiebijeenkomst plaats met inzenders en studenten. Dit programmaonderdeel werd afgelopen jaar erg hoog gewaardeerd en kan pittige discussie opleveren. Kies je positie, bespiegel over je vak en maak indruk met je statements!

Stap 4 –  Jury fase 1 (nominaties)
Begin april 2018 selecteert de vakjury de genomineerden voor de shortlist. Dit gebeurt aan de hand van hun projecten en presentaties.

Stap 5 –  Presentaties genomineerden
Van 17 tot 19 april 2018  krijgen de genomineerden een podium op de beurs Building Holland. In de RAI in Amsterdam presenteren de bureaus op de shortlist hun werkwijze, hun projecten of hebben in een speed date sessie gelegenheid om opdrachtgevers te ontmoeten. Inspireer de bouwwereld en laat zien wat je kunt doen voor ze!

Stap 6 – Netwerken tijdens BNA sessie
Op 15 mei vindt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een Architecture Now! Avond plaats met als thema Downsizing in the City. Voorafgaand organiseert de BNA in het kader van het Next Step Program een netwerkdiner waarbij zowel deelnemers, genomineerden als finalisten zijn uitgenodigd.

Stap 7 – Jury langs de bureaus 
Op 15 mei 2018 stapt de jury van het Next Step Program de bus in om langs alle genomineerde bureaus te gaan. Hier zullen ze het bureau bezoeken en meer leren over de gang van zaken.

Stap 8 –  Master Class
Op 24 mei 2018  wordt voor de shortlist van genomineerde bureaus een master class marketing en online communicatie aangeboden door de online real estate marketeers van Yorem op kantoor van SYNCHROON in Zoetermeer. Leer alles over internet presentie, social media en hoe je succesvol via online communicatie aan je imago en geslaagde acquisitie werkt!

Stap 9 –  Jury fase 2 (finalisten)
Op 25 mei 2018  maakt de jury de drie finalisten van het Next Step Program bekend.

Stap 9 – Networking finalisten
Van 4 tot 7 juni 2018 worden de finalisten gepresenteerd tijdens de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Ontmoet hier toonaangevende investeerders en ontwikkelaars en breid je netwerk uit voor de volgende stap in je carriére!

Stap 10 – Netwerken tijdens BNA Sessie
Op 27 juni 2018 vindt in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een Architecture Now! Avond plaats met als thema ‘Gebouwd Geluk’. Voorafgaand organiseert de BNA in het kader van het Next Step Program een netwerkdiner waarbij zowel deelnemers, genomineerden als finalisten zijn uitgenodigd.

Stap 11 – Feest & Award uitreiking
Op 5 juli 2018 worden de 4 finalisten van het programma gehuldigd tijdens een zomers feest in KINO Rotterdam van 17-21 uur. Een van hen ontvangt de Next Step Award  – 10.000 euro en een opdracht van SYNCHROON.