Woonhuis N

Onder de rook van Tilburg realiseerden we deze bijzondere woning voor een gezin met jonge kinderen.

De traditionele lintbebouwing met zowel oude als relatief nieuwe (woon)boerderijen vroeg om een modern tegenwicht. We wilden een passende en unieke woning maken, maar wegblijven van de moderne interpretatie van de boerenschuur. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om alleen de gangbare verhoudingen in tact te houden, zodat met name aan de voorzijde de woning goed in het straatbeeld past.

De lay-out van de woning hebben we daarentegen geheel gemaakt op het mooie omringende landschap (onder andere een boomgaard), de moeilijke oriëntatie ten opzichte van de zon, het programma en de wensen van de opdrachtgevers zonder het budget te overschrijden, en daarnaast ook op een maximale invulling van de strakke bestemmingsplanregels.

Het resultaat is een op het landschap georiënteerde, beschutte woning met veel privacy.

De duurzame woning is opgebouwd uit houten spanten en houtskeletbouw geveldelen. Houten latten van louro preto en naturel behandeld waxedwood in verschillende breedtes zorgen voor differentiatie in de gevel en laten de woning naar verloop van tijd opgaan in het landschap.

woonhuisnwu3 woonhuisnwu2