House of Rolf

House of Rolf is een geslaagde verbouwing van een voormalig koetshuis uit 1895 in Utrecht die door Rolf Bruggink en Niek Wagemans rigoureus getransformeerd is in een spectaculaire woon- en werkruimte. Het bijzondere is dat het complete interieur is opgetrokken uit materiaal van een naastgelegen slooppand. Deze transformatie was een enorme puzzel met een geslaagd eindresultaat. “House of Rolf” bewijst dat je van bouwafval iets heel moois kunt maken.

Dit project is een geslaagd voorbeeld van up-cyling van materialen, hergebruik en cradle to cradle. Hoewel deze aspecten een belangrijke rol spelen in het werk van Bruggink en Wagemans is dit voor Bruggink niet het belangrijkste aspect bij de bouw van dit huis. Voor hem speelt het begrip transformatie een belangrijkere rol, het concept, het beeld dat een bestaand gebouw transformeert in een geheel nieuwe verschijning fascineert hem.
Voor Wagemans speelt het hergebruik van afval juist wel een belangrijke rol.
Materialen die door anderen als ‘afval’ en waardeloos worden bestempeld zijn voor Wagemans juist vaak waardevol. Hij probeert die kwaliteiten en schoonheid ervan juist zichtbaar te maken.

houseofrolf9 house0frolf-horizontal