The Next Step Program

Rensenhut

Deelnemers / Deelnemers Editie IV
Stichting Jaap en Aleid Rensen, Gemeente Emmen
Rensenpark, Emmen
Abelen Architectuur
01/09/2021

Project

De Rensenhut is een eerbetoon aan Jaap en Aleid Rensen, voormalige directie Noorder Dierenpark Emmen. De dierentuin sloot in 2015 definitief haar deuren. In 2016 werd het terrein van het oude dierenpark heropend als stadspark. Het zogenaamde Rensenpark in het centrum van Emmen is vernoemd naar het echtpaar Rensen. Gedurende het jaar worden er bijzondere evenementen in de voormalige dierentuin georganiseerd. De Rensenhut is een eigentijds multifunctioneel paviljoen met een knipoog naar het roemruchte verleden van het voormalige dierenpark en biedt verschillende perspectieven voor de toekomst.

Impact

Vanaf de eerste schets zijn wij gefocust op de ervaring die toekomstige gebruikers zullen hebben. Daarbij wordt altijd gezocht naar de vraag achter de vraag. Abelen Architectuur realiseert verschillende type projecten die reiken van gebouwen voor wonen en werken tot installaties, paviljoens en werken op het grensvlak met kunst. In opdracht en op eigen initiatief. Duurzaam, innovatief, persoonlijk en volledig afgestemd op de wensen en mogelijkheden van opdrachtgevers zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. De ontwerpen vallen op door hun menselijke maat en hebben een blijvende meerwaarde voor gebruikers en hun omgeving. Ontwerpen zijn altijd omgevingsbewust en maken op passende wijze deel uit van de wereld eromheen. Abelen Architectuur adviseert vanaf de eerste schets tot en met de oplevering. Met veel aandacht en toewijding voor de kleinste details.

Creatief Ondernemerschap

Abelen Architectuur is een jong ontwerpbureau uit Leiden met een frisse blik op de wereld, opgericht door Rick Abelen.

De relatie tussen mens en architectuur vormt voor het bureau een interessant spanningsveld. Geïntrigeerd door de bebouwde wereld met al haar complexiteit maken wij samen met opdrachtgevers eigenzinnige en persoonlijke ontwerpen.

Abelen Architectuur streeft naar het beste antwoord op de essentie van een vraagstuk en probeert daarmee bij te dragen aan een betere wereld. De interesse in de bebouwde wereld en mensen geven ons enorm veel voldoening en energie.